bannere textile

Bannere textile vs. bannere din vinil

Bannerele textile sunt la mare căutare acum, poate mai mult ca niciodată. Tehnicile avansate de imprimare permit utilizarea materialelor textile pentru diferite domenii de aplicație, inclusiv pentru campaniile de marketing outdoor.

Pe de altă parte, bannerele din vinil sunt considerate cea mai potrivită opțiune pentru display-urile otudoor, însă nu putem face o clasificare atât de simplă. Bannerele textile pot să arate minunat atunci când sune expuse outdoor, pentru că au marea calitate de a ieși în evidență, fără să facă notă discordantă față de mediul înconjurător. Au un aspect mai puțin dur, sunt mai flexibile și impresia generală pe care o oferă este una de naturalețe și noblețe.

În ceea ce privește spațiile indoor, bannerele textile absorb lumina într-o manieră mai eficientă, astfel încât nici măcar luminile fluorescente nu vor face culorile să pălească.

Avantajele și dezavantajele bannerelor textile

Fiind vorba despre două tipuri de material cu totul diferite, este firesc ca bannerele textile să prezinte o serie de avantaje față de cele din vinil, la fel cum se poate întâmpla ca, în anumite situații, bannerele din vinil să fie o opțiune mai bună.

Printre principalele avantaje ale bannerelor textile se numără următoarele:

  • Elementele grafice imprimate arată mai „softˮ;
  • Sunt mai flexibile și creează un efect deosebit în bătaia vântului sau chiar și atunci când sunt agățate în spații interioare;
  • Materialul textil poate fi depozitat și transportat foarte ușor, pentru că nu trebuie decât să fie împăturit, iar majoritatea materialelor textile utilizate pentru imprimare nici nu se șifonează;
  • Bannerele textile absorb în mod natural lumina, inclusiv blitz-ul aparatelor foto, așa că vor arăta mult mai bine în fotografii sau în filmările video;
  • Există o mare diversitate în ceea ce privește materialele utilizate și modul de personalizare al acestora.

În ceea ce privește dezavantajele bannerelor textile, acestea sunt mai puțin rezistente la intemperii decât cele din vinil, însă datorită cernelurilor folosite pentru imprimare care au apărut pe piață, durata de viață și rezistenta materialelor textile imprimate a crescut foarte mult. Astfel, acestea po fi curățate foarte ușor, chiar prin spălare la mașină, așa că sunt la fel de ușor de întreținut și de curățat ca și bannerele din vinil.

În plus, comparativ cu bannerele din vinil, cele din material textil sunt mult mai ușor de depozitat și de transportat, deoarece vinilul poate fi depozitat doar rulat, ocupă mai mult spațiu în unele cazuri și uneori nu își recapătă forma, ceea ce face dificilă agățarea bannerelor.  De asemenea, suprafața foarte lucioasă a vinilului reflectă lumina, în special în cazul culorilor închise, iar bannerele respective nu sunt vizibile de la distanță atunci când lumina soarelui este prea puternică, când se află sub lumină artificială sau atunci când sunt utilizate aparate foto și video.

banner concerte aer liber

Cum alegi bannerul potrivit?

În ceea ce privește cea mai bună alegere pentru bannere, atât cele textile, cât și cele din vinil pot fi utilizate pentru diferite evenimente, în spații închise sau outdoor. Cu toate acestea, pentru anumite tipuri de evenimente și în anumite situații, există anumiți factori care te pot ajuta să faci alegerea potrivită.

De exemplu, pentru spațiile indoor, la târguri și expoziții sau la standurile de prezentare, bannerele textile au un impact puternic, fără să fie prea agresive. Totodată, sunt o bună opțiune și atunci când sunt folosite ca elemente decorative sau ca fundal pentru anumite tipuri de evenimente, ca de exemplu în cazul conferințelor de presă.

În schimb, în cazul bannerelor care sunt amplasate pentru o perioadă mare de timp într-un spațiu exterior, bannerele din vinil oferă durabilitatea mai mare, care este o calitate importantă în astfel de cazuri.

Nu te poți decide de ce tip de banner ai nevoie sau ce dimensiune ar trebui să aibă? Noi te putem ajuta să alegi bannerul care se potrivește nevoilor tale și realizăm la comandă bannere textile, precum și alte sisteme de expunere din material textil,  care pot fi personalizate în funcție de preferințe.